Behandelingen

Preventie & Onderhoud

Hier vindt u een overzicht van mijn behandelingen en wat deze voor het lichaam kunnen betekenen. Ik maak bij alle massages uitsluitend gebruik van kwalitatief uitstekende oliën, waaronder neutrale massage-olie zonder geur- of kleurstoffen.
Behandelingen:

  • Klassieke (Ontspannings)massage
  • Sportmassage
  • Hotstone massage
  • Tapen en Bandageren
  • Medical/Kinetic Taping

klassieke (ontspannings)massage

Bij een klassieke (ontspannings)massage krijgt u de gelegenheid om helemaal tot rust te komen. Bij een ontspanningsmassage wordt uw ademhaling rustiger en dieper. Het gebeurt wel dat een cliënt in slaap valt tijdens de behandeling. Vermoeidheid verdwijnt en u voelt zich mentaal en fysiek weer ‘fris’. Spieren worden soepeler en beter doorbloed. Klassieke ontspanningsmassage is ideaal voor stijve spieren, een te hoge (lokale) spierspanning, nek-, schouder- en rugklachten of voor mensen die regelmatig zware lichamelijke inspanning moeten verrichten. Ook wordt veel gebruikgemaakt van klassieke massage bij herstel na ziekte, stressgerelateerde of burn-outklachten. De massage wordt in overleg met u zacht of stevig uitgevoerd. Samenvattend geeft deze massage als eindresultaat een verbetering van de spierfuncties en het krachtgevoel en heeft een positieve invloed op uw slaap, stemming, vermoeidheid en ademhaling.

Sportmassage

Een sportmassage zorgt voor sneller herstel bij nadelige gevolgen achteraf van sporten, zoals kramp of spierpijn. Door afvalstoffen uit de spieren te masseren zal het herstel sneller verlopen en zullen vermoeidheidsverschijnselen verminderen. Een sportmassage zal ontspannend, stimulerend of herstelbevorderend uitgevoerd worden, al naar gelang uw klacht of vraag.  Bewezen is dat door massage blessureleed ook preventief kan worden voorkómen. Afhankelijk van de (duur van de) klacht kan een behandeling ook gevolgd worden door het tapen of bandageren van uw pijnlijke spieren of gewrichten. Sportmassage verbetert de algehele lichamelijke conditie en heeft een positieve invloed op de psychische gesteldheid. Let wel: ook een gediplomeerd sportmasseur mag geen ernstig blessureleed behandelen. Daarvoor verwijs ik u door naar een erkende fysiotherapeut of uw huisarts.

Hotstone massage

De hotstone massage maakt gebruik van massage in combinatie met afgeronde, op circa 40-50 graden Celsius voorverwarmde basaltstenen. Samen met de heilzame werking van warme oliën is dit een zeer weldadige behandeling voor uw lichaam. Door de warmte kan de massage diep in het lichaam en de spierweefsels komen, dit maakt het extra effectief. Een hotstone massage heeft lokaal een diep ontspannende en ontgiftende werking, een weldaad voor uw spieren en lichaam. Door het gebruik van hotstones wordt er voor de massage al meer bloed naar de spieren aangevoerd zodat het effect direct merkbaar is. Daarnaast is er minder druk nodig (wat vaak pijn veroorzaakt) om een pijnklacht te behandelen. Hierdoor wordt de massage als aangenamer ervaren dan wanneer je zonder warmte-effect werkt.

Tapen of bandageren

Tapen of bandageren wordt preventief, therapeutisch of als nazorg bij een blessure gebruikt. Het wordt tevens aanbevolen bij het voorkómen van letsel aan gewrichten of spieren. Als u gevoelig bent voor blessureleed is dit een welkome aanvulling voor het op niveau houden van uw sportprestaties. Het gebruik van tape is uitermate geschikt om steun te geven bij zware belastingen. Ook preventief tapen zorgt voor een aanzienlijke vermindering van blessures. Beide methoden, tapen en bandageren, worden ingezet bij het dempen van pijn, bescherming van zwakke gewrichten, spierspanning verminderen of juist ondersteunen dan wel spieren beschermen tegen overbelasting. Bandages worden vaak toegepast bij een verstuikte enkel, zweepslag of overbelaste spieren.
Vraag gerust om vakkundig advies.

Medical/Kinetic Taping

Medical/Kinetic Taping is een specifieke manier van tapen waarbij de spieren worden ondersteund in hun functies. Spieren worden door ons lichaam niet alleen gebruikt voor het bewegingsapparaat maar ook voor de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen. Met medical taping worden de spieren actief “aangesproken” om mee te werken aan lichaamseigen herstel van een blessure. Een gediplomeerde behandelaar brengt een strook elastische tape zodanig op het lichaam aan dat de ‘trek’ aan de huid het gemakkelijker maakt de spieren in hun natuurlijke rol aan te spreken. De tape dwingt als het ware om de spieren het goede bewegingspatroon te laten maken. Een ander toepassingsgebied met dezelfde tape, maar anders aangebracht, is het zogenaamde lymfetaping om lymfedrainage te ondersteunen. Bij lymfetaping wordt tape volgens bepaalde patronen op en rond de plaats van een lymfoedeem geplakt. Medical tape is zeer elastisch en ondersteunt zonder beperkingen. De manier van aanbrengen zorgt voor het beoogde effect. Doordat spieren met steun van medical tape vrijwel normaal kunnen functioneren wordt weefseldoorbloeding verbeterd, daardoor gaat het herstel beter en sneller. Ook kun je met medical tape vrijwel gewoon bewegen zoals je gewend bent; dit door de grote elasticiteit. Dit is niet het geval met normale sporttape.

Interesse in een of meer behandelingen?

Neem contact op via de onderstaande knop

Neem contact op
adminBehandelingen